Aerodromi nastavili rad
13

Visoki iranski vojni komandant tvrdi da u izraelskom napadu nije pričinjena šteta

F. H.
Isfahan jutros (Screenshot)
Isfahan jutros (Screenshot)
Viši komandant iranske vojske Siavosh Mihandoust kazao je za državnu televiziju da u izraelskom noćnom napadu nije pričinjena šteta.

Mihandoust je dodao i to da je buka koja se čula tokom noći kod Isfahana uzrokovana sistemima protivvazdušne odbrane koji su gađalali "sumnjivi objekat".

Zvaničnik iranske svemirske agencije Hossein Dalirian na Twitteru je direktno poricao raketni napad na Iran.

"Nije bilo zračnog napada sa vanjskih granica na Isfahan ili druge dijelove zemlje", napisao je Dalirian.

Rekao je da je Izrael "samo napravio neuspešan i ponižavajući pokušaj da upravlja kvadrokopterima [dronovi] i da su kvadrokopteri također oboreni."

Slično su izvijestili i iranski državni mediji, navodeći da su sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani u nekoliko područja zemlje tokom noći kako bi se gađali mogući ciljevi, ali nije bilo izvještaja o bilo kakvom direktnom udaru ili eksploziji.

Također, objavljeni su i snimci jutarnjih televizijskih izvještaja iranskih medija iz Isfahana gdje se ne vide bilo kakve posljedice napada.

Dodaje se da su svi objekti, uključujući nuklearna postrojenja, sigurni.

U toku noći Izrael je izveo napad na Iran, ali još uvijek nije bilo zvaničnog komentara od izraelske vojske. Prema do sada dostupnim informacijama napad je bio izrazito ograničenog obima.