|

Više od 4.000 domova poplavljeno u Gazi

Više od 4.000 domova poplavljeno u Gazi
1
S
SRNA
16.12.2013. u 22:06
22
komentara
1

dijeljenja
Više od 4.000 domova poplavljeno u Gazi Foto: AFP
Više od 4.000 domova u Pojasu Gaze poplavljeno je nakon nevremena koje je posljednjih dana zahvatilo Bliski istok, ali se život u Izraelu i Zapadnoj obali polako vraća u normalu, saopštio je portparol vlade Hamasa Ihab al-Gusein.
"Poplavljeno je 4.300 kuća, ali se većina stanovnika vratila u svoje domove uprkos brojnim problemima", precizirao je portparol.

Prema riječima ministra za socijalna pitanja u vladi Hamasa Mohamada al-Rakaba, od 21 prihvatnog centra koliko su vlasti otvorile tokom nevremena, ostala su još samo dva, u kojima je smješteno 150 porodica.

On je dodao da će ta dva centra sutra biti zatvorena, a ugroženom stanovništvu bit će ponuđeno drugo rješenje.

U Jerusalemu škole i danas nisu radile, javni gradski prevoz je ponovo počeo sa radom, ali smanjenim kapacitetom pošto je snijeg počeo da se topi, saopštile su opštinske vlasti u Jerusalemu.

"Najgore je iza nas, ali je ostalo još mnogo toga da se uradi i očisti da bi se život u gradu normalizovao", izjavio je gradonačelnik Jerusalema Nir Barket.

Posljednja tri dana hiljade ljudi ostalo je bez struje zbog snježne oluje, koja je pogodila Bliski istok, najveće ikad zabilježene u Izraelu i palestinskim teritorijama.

Uzrok prekida u snabdijevanju strujom su oštećenja vodova, koji su pali usljed težine snijega ili slomljenih grana drveća.

Struje nije bilo ni u desetinama hiljada palestinskih domova na Zapadnoj obali.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...