Svijet
0

Više od 20 žrtava borbi u Slavjansku, među njima su i civili

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U intenzivnim borbama između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u Slavjansku na istoku Ukrajine jučer je poginulo više od 20 ljudi, javila je Russia Today.

Portparol sjedišta proruskih pobunjenika, koji trenutno drže Slavjansk pod kontrolom, ali je grad sada pod opsadom ukrajinskih snaga, izjavio je da je u najnovijim sukobima poginulo čak 20 pripadnika proruskih snaga, prenijela je agencija Interfkas.

Sa druge strane, ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su u borbama u Slavjansku danas poginula četvorica vojnika, dok je više od 30 njih ranjeno. Ministarstvo je dodalo da i među civilnim stanovništvom ima žrtava.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, koji se nalazi na licu mjesta, potvrdio je da je u današnjim sukobima bilo žrtava i istakao: "Oni ratuju protiv nas, napadaju našu teritoriju. Moja misija je da eliminišemo teroriste".

Ministar je dodao i da ukrajinske snage koje stežu obruč oko Slavjanska izbjegavaju da pucaju na civile.

"Naša jedina taktika je da malo pomalo napredujemo prema centru Slavjanska", gdje su se u gradskoj skupštini i zgradi državne bezbjednosti zabarikadirali pobunjenici, naveo je Avakov.

Šef ukrajinske Nacionalne garde Stepan Poltorak je izjavio: "Oni rade sve što mogu da bi nas natjerali da počnemo da koristimo teško naoružanje, ali to nećemo učiniti kako bismo poštedjeli civile".