{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Villepinova odlučnost izazvala kritike ljevice i desnice

F
22.3.2006. u 14:14
0
0
Villepinova odlučnost izazvala kritike ljevice i desnice
0
Villepinova odlučnost izazvala kritike ljevice i desnice
Francuski premijer Dominique de Villepin izazvao je u srijedu mnogobrojne kritike ljevice, ali i svoje desnice, nakon što je dan ranije ponovo odbio da pažljivije razmotri novi zakon o zapošljavanju koji izaziva sve veće kritike.
Prvi sekretar Socijalističke stranke Francois Hollande (Fransoa Oland) je optužio Villepina da "organizuje sukob sa zemljom" u ime "političke strategije" okrenute prema predsjedničkim izborima 2007.

U govoru koji je održao pred parlamentarcima, Villepin je izjavio da neće prihvatiti ni "povlačenje" ni suspenziju zakona o zapošljavanju. Povlačenje bi značilo da smo kapitulirali pred logikom ultimatuma.

Mnogobrojni lideri ljevice, kao što je bivši socijalistički premijer Lionel Jospin ili komunistička liderka Marie-George Buffet 8Mari Gorž Bife), živo su kritikovali Villepinovu tvrdokornost i zatražili od parlamenta da preispita donesenu mjeru.

Protivnici zakona pripremaju, na poziv udruženja sindikata, nove akcije, s demonstracijama gimnazijalaca i studenata u četvrtak i štrajkovima u javnom saobraćaju 28. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: