{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće Evrope šokirano nasiljem u Beogradu

F
22.2.2008. u 10:58
0
0
Vijeće Evrope šokirano nasiljem u Beogradu
0
Vijeće Evrope šokirano nasiljem u Beogradu
Foto: Reuters
Generalni sekretar Vijeća Evrope Terry Davis izjavio je u četvrtak navečer da je "zaprepašten i žalostan" nasiljem koje je uslijedilo nakon demonstracija protiv nezavisnosti Kosova u Beogradu.
"Zaprepašten sam i žalostan nasiljem koje je uslijedilo nakon demonstracija organiziranih protiv nezavisnosti Kosova", izjavio je generalni sekretar, koji je zatražio od srbijanskih vlasti da "odlučno i bezuvjetno osude takve akte nasilja".

"To je težak moment za Srbiju i ljudi imaju pravo da izražavaju takva osjećanja, ali mirnim putem", smatra generalni sekretar.

"Ubijeđen sam da se velika većina Srba protivi nasilju, ali oni su taoci manjine vandala i razbijača, čiji akti nasilja samo štete reputaciji srbijanskog naroda", dodao je Davis.

"U kontekstu nasilja posljednjih dana, srbijanske vlasti su morale pružiti odgovarajuću sigurnost i učiniti sve da demonstracije, koje su oni organizirali, ne postanu nekontrolirane", dodao je šef ove panevropske organizacije.

"Najmanje što se sada može uraditi jeste odlučno i bezuvjetno osuditi sve te akte nasilja i učiniti sve da se oni ne ponove", zaključio je generalni sekretar.

Kako javlja televizija B92, prema zvaničniku urgentnog centra, više od sedamdeset osoba je povrijeđeno u nemirima u Beogradu, prenio je AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: