Veronica Berlusconi traži 43 miliona eura alimentacije godišnje

S
SRNA
26.11.2009. u 13:31
0
2
Veronica Berlusconi traži 43 miliona eura alimentacije godišnje
0
Veronica Berlusconi traži 43 miliona eura alimentacije godišnje
Veronica Lario, supruga Silvija Berlusconija, ztražila je u brakorazvodnoj parnici 43 miliona eura godišnje, što je 3,5 miliona eura mjesečno, objavio je danas italijanski dnevnik Corriere della Sera.
"Četrdeset i tri miliona eura to je suma koju je Veronica Berlusconi tražila u okviru brakorazvodne parnice. Silvio Berlusconi je odbio i ponudio mjesečnu sumu od 200.000 eura, uz mogućnost da se pregovorom dođe do sume od 300.000 eura", objavio je na prvoj stranici visoko tiražni list, pozivajući se na dobro informisane izvore.

"Izvori bliski premijeru navode da je Veronica već dobila između 60 i 70 miliona eura", navodi list.

Marija Cristina Moreli, advokat Veronice Lario, nije željela da novinarima daje izjave koje se tiču njenih klijenata.

Veronika Lario (52) nakon 30 godina zajedničkog života u maju je zatražila razvod zbog muževih afera sa mladim i lijepim ženama. Kap koja je prelila čašu bio je odlazak Silvija Berlusconija na proslavu 18. rođendana jedne djevojke iz Napulja.

Silvio Berlusconi i Veronica Lario upoznali su se 1980. godine, a vjenčali su se deset godina kasnije, kada se italijanski premijer razveo.

Imaju troje djece, 24-godišnju Barbaru, 22-godišnju Eleonoru i 20-godišnjeg Luigija.

Silvio Berlusconi je od 1996. do 2008. godine bio najbogatiji Italijan, a na ovogodišnjoj listi časopisa "Forbes", italijanski premijer je, sa imovinom čija se vrijednost procjenjuje na 6,5 milijardi dolara, drugi najbogatiji Italijan i 70. najbogatiji čovjek na svijetu.

Berlusconi je na čelu poslovnog carstva koje, osim ostalog, obuhvata medijske, reklamne, osiguravajuće i građevinske kompanije, a vlasnik je i najuspješnijeg italijanskog fudbalskog kluba Milan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: