{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!

F
30.12.2007. u 12:30
0
0
Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!
0
Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!
Kurt Daims
U vermontskom gradiću Brattleboro protiv predsjednika SAD-a Georgea W. Busha i njegovog potpredsjednika Dicka Cheneyja uskoro će se možda pisati optužnica za ratne zločine, javio je CNN.
Grupa aktivista u Brattleborou organizirala je peticiju kojom se od Gradskog vijeća traži da se na sljedeći dnevni red stavi rasprava o podizanju optužnice za ratne ločine protiv Georgea W. Busha i Dicka Cheneyja, na temelju koje će moći biti uhapšeni ako dođu u Vermont.

"Ova peticija je radikalan potez kao i Deklaracija nezavisnosti, nastavlja se na tradiciju primjene univerzalnog prava za vlade koje ne čine ono za što su ih ljudi izabrali", rekao je 54-godišnji Kurt Daims, vođa inicijative.

Gradski sastanak, godišnja praksa Brattleboroa, u kojoj se stanovnici okupljaju kako bi glasali o svim pitanjima koja se tiču njihova grada, treba oko 1.000 potpisa kako bi neku temu uvrstio na dnevni red.

Tema koju ovi aktivisti žele staviti na dnevni red nosi naslov: "Hoće li Gradski odbor narediti gradskom odvjetniku da sastavi optužnicu protiv predsjednika Busha i potpredsjednika Cheneyja za zločine protiv našeg ustava i poslati je na razmatranje ostalim županijama?"

Kao predsjednik, Bush je posjetio sve države osim Vermonta, prenio je Dnevnik.hr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: