{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!

F
30.12.2007. u 12:30
0
0
Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!
0
Vermont: Želimo optužnicu za ratne zločine protiv Busha!
Kurt Daims
U vermontskom gradiću Brattleboro protiv predsjednika SAD-a Georgea W. Busha i njegovog potpredsjednika Dicka Cheneyja uskoro će se možda pisati optužnica za ratne zločine, javio je CNN.
Grupa aktivista u Brattleborou organizirala je peticiju kojom se od Gradskog vijeća traži da se na sljedeći dnevni red stavi rasprava o podizanju optužnice za ratne ločine protiv Georgea W. Busha i Dicka Cheneyja, na temelju koje će moći biti uhapšeni ako dođu u Vermont.

"Ova peticija je radikalan potez kao i Deklaracija nezavisnosti, nastavlja se na tradiciju primjene univerzalnog prava za vlade koje ne čine ono za što su ih ljudi izabrali", rekao je 54-godišnji Kurt Daims, vođa inicijative.

Gradski sastanak, godišnja praksa Brattleboroa, u kojoj se stanovnici okupljaju kako bi glasali o svim pitanjima koja se tiču njihova grada, treba oko 1.000 potpisa kako bi neku temu uvrstio na dnevni red.

Tema koju ovi aktivisti žele staviti na dnevni red nosi naslov: "Hoće li Gradski odbor narediti gradskom odvjetniku da sastavi optužnicu protiv predsjednika Busha i potpredsjednika Cheneyja za zločine protiv našeg ustava i poslati je na razmatranje ostalim županijama?"

Kao predsjednik, Bush je posjetio sve države osim Vermonta, prenio je Dnevnik.hr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: