|

Veliki propusti: Na aerodromu u Frankfurtu moguće prošvercovati oružje

Veliki propusti: Na aerodromu u Frankfurtu moguće prošvercovati oružje
9
S
SRNA
21.12.2014. u 15:05
6
komentara
9

dijeljenja
Veliki propusti: Na aerodromu u Frankfurtu moguće prošvercovati oružje Aerodrom u Frankfurtu (Foto: EPA)
Istragom EU otkriveni su veliki bezbjednosni propusti na najvećem njemačkom aerodromu u Frankfurtu, čime je omogućeno švercovanje naoružanja i drugih predmeta.
Prema navodima lista, propusti su otkriveni tajnom istragom, koju je naručila EU, i uglavnom su načinjeni zbog nedovoljno obučenog osoblja. Istražitelji su, pri svakom drugom pokušaju, uspjeli da pored obezbjeđenja prošvercuju oružje ili opasne supstance.

Portparol policije rekao je da su hitne mjere uvedene kako bi se osigurala bezbjednost putnika. "Bild" piše da je najveći problem predstavljalo slabo obučeno osoblje iz firme, koja je angažovana radi obezbjeđenja aerodroma.

U izvještaju EU ističe se da osoblje nije bilo u stanju da tačno procijeni rentgenske snimke tokom pregleda prtljaga.

"Ozbiljno shvatamo rezultate izvještaja. Trenutno, više od 2.500 članova osoblja prolazi kroz ponovnu obuku tako da sumnjivi predmeti više ne mogu proći kroz provjeru", izjavio je portparol aerodroma.

Evropska komisija nije željela da komentariše rezultat izvještaja ali je navedeno, da, u slučaju da se propusti ponove, postoji mogućnost da se aerodrom u Frankfurtu deklasifikuje kao "nešengengski" a to bi značilo da bi putnici, koji prolaze morali da se suoče sa dodatnim bezbjednosnim provjerama po dolasku u tu vazdušnu luku.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...