Velika Britanija u obruču snježnog nevremena

S
Sarajevo-x.com
9.1.2010. u 10:00
0
9
Velika Britanija u obruču snježnog nevremena
0
1/9 Foto: Oggi Tomić
2/9 Foto: Oggi Tomić
3/9 Foto: Oggi Tomić
4/9 Foto: Oggi Tomić
5/9 Foto: Oggi Tomić
6/9 Foto: Oggi Tomić
7/9 Foto: Oggi Tomić
8/9 Foto: Oggi Tomić
9/9 Foto: Oggi Tomić
Britanci odavno ne pamte ovakvo snježno nevrijeme kakvo se dešava ovih dana na teritoriji njihove zemlje, a zvanične statistike bilježe da je ovo najgora snježna nepogoda koja je 'ostrvo' pogodia u posljednjih 30.godina. Naš saradnik Oggi Tomić proputovao je kroz nekoliko dijelova Velike Britanije i svojim fotoaparatom zabilježio ovu vremensku neuobičajenost.
Protekla sedmica za Britance bila je izuzetno teška jer je snijeg, na koji inače nisu navikli, gotovo paralizirao njihovu zemlju izazivajući saobraćajni haos, obustavljanje avionskih letova, usporen željeznički promet i kolaps na autoputevima.

Velika Britanija se susreće sa velikim nestašicama, prvenstveno plina čija je upotreba rekordna u ovoj godini tako da je vlada zatražila od industrijskih potrošača da smanje njegovu upotrebu.

U isto vrijeme nespremnost na ovakve situacije dovela je do toga da ne postoji dovoljno mašina za čišćenje snijega dok su i količine soli za posipanje puteva pri kraju.

No, i pored svih nedaća, Britanci nakon dugo vremena imaju priliku 'kod kuće' uživati u snježnim radostima i izmjenjenim krajolicima vlastite domovine, te donekle usporiti tempo svog života.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: