Velika Britanija odustaje od istraživanja NLO-a

F
FENA
4.12.2009. u 18:21
0
3
Velika Britanija odustaje od istraživanja NLO-a
0
Velika Britanija odustaje od istraživanja NLO-a
Ministarstvo odbrane Velike Britanije zatvorilo je, poslije 50 godina postojanja, jedinicu za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO), saopćivši da više ne može da opravdava troškove njenog rada.
U britanskom ministarstvu kažu da nemaju saznanja o mogućoj prijetnji zemlji, niti bilo kakve dokaze o postojanju vanzemaljaca, uprkos hiljadama poruka koje su građani, smatrajući da su vidjeli NLO, upućivali ministarstvu putem hitnih telefonskih linija ili emaila, prenosi u petak Reuters.

- Ne postoje odbrambene koristi od ovakvih istraživanja, koja dovode do neadekvatnog trošenja resursa, saopćeno je iz tog ministarstva.

Resursi će biti preusmjereni na rješavanje mnogo važnijih pitanja, poput rata u Afganistanu, u kome se, u okviru NATO snaga, protiv talibanskih pobunjenika bori 9.000 britanskih vojnika.

- Bilo kakvu prijetnju britanskom vazdušnom prostoru mogu registrovati radari, a Kraljevske vazdušne snage potom izaći na kraj s njom, kaže portparol britanskog ministarstva.

Dosadašnji zvaničnik koji je radio u toj jedinici bit će premješten na drugu funkciju, čime će godišnje biti ušteđeno 73.000 funti.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: