Svijet
0

Veličanje droge: Narkomani na Instagram postavljaju fotografije opijata

Klix.ba
Uznemirujuće fotografije heroina i farmaceutskih pilula, pri čemu se veliča upotreba droge, pojavile su se na Instagramu.

Kolekcija fotografija postavljena je na popularnoj stranici, a na njima su vidljive igle, kašike te vrećice za koje se može pretpostaviti da se u njima nalazi heroin, pri čemu su prekršeni uvjeti korištenja Instagrama, piše Daily Mail.

Iako je nemoguće provjeriti da li je na fotografijama uistinu ilegalna droga, ove fotografije odašilju jasnu poruku u kojoj se hvali upotreba droge. Jedan od korisnika u komentaru piše kako se nakon jutarnjeg buđenja osjeća odlično, posebno jer ima dovoljno droge za još jednu dozu.

Na pojedinim fotografijama su prikazani i krvni podljevi na tijelu, nastali nakon uzimanja heroina, dok su na drugim lijekovi koje obično koriste konzumenti droge za opuštanje mišića i slično. Iz Instagrama se još nisu oglasili u vezi sa ovim slučajem.

Zabrinjavajuće je, međutim, što su se ove fotografije pojavile na stranici koja je izrazito popularna među mlađom populacijom, a koja sve više služi kao zamjena za Facebook.