Posvađao se s djevojkom
0

FOTO / Vatrogasci spriječili Kineza da skoči s krova 13-spratnice

Sarajevo-x.com
Grupa vatrogasaca uspjela je spasiti Kineza koji je htio skočiti u smrt s krova bolnice, a cijeli je događaj zabilježen i na fotografijama.
Nakon svađe s djevojkom 23-godišnji Kinez se nikako nije uspio primiriti, te je odlučio skočiti s krova zgrade visoke 13 spratova. Na njegovu sreću, vatrogasci su ga uspjeli spasiti.

Spasilački tim proveo je dva sata pokušavajući nagovoriti čovjeka da odustane od svoje namjere, ali je on bio neumoljiv. Sve se odigralo u gradu Ningbo u istočnoj Kini. Kad je odlučio i definitivno skočiti, jedan od spasilaca ga je zgrabio i spriječio da skoči. Uz korištenje pojaseva, užadi, ali i vlastitim rukama vatrogasci su mladića vratili natrag na krov. Državna TV je izvijestila da se on posvađao sa svojom djevojkom, a potom spavao na obližnjem parkingu. To mu nije bilo dovoljno te je narednog dana odlučio skočiti s krova bolnice.

Lokalni mediji izvijestili su da su samoubistva bila drugi najveći uzrok smrti mladih u Kini 2009. godine. Naime, šest mladih ljudi na svakih 100.000 je počinilo samoubistvo te godine u Kini. Međutim, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije iz 2008, ukupna stopa suicida u Kini iznosila je 19,7 na 100.000, čime su bili 66. u svijetu. To je puno bolje od, naprimjer, Kazahstana (46,2 / 100.000) i Litvanije (58,5 / 100.000), prenosi Daily Mail.