{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatrogasac Mikulin i dalje bez svijesti

F
12.9.2007. u 15:40
0
0
Vatrogasac Mikulin i dalje bez svijesti
0
Vatrogasac Mikulin i dalje bez svijesti
Stanje 23-godišnjeg gasitelja Ante Juričeva Mikulina i dalje je vrlo teško, bez svijesti je, na respiratoru i 24-satnoj dijalizi, a cirkulacija mu se održava lijekovima, dok je 22-godišnji Frane Lučić i dalje u zadovoljavajućem stanju, no obojica su životno ugrožena.
Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u splitskoj Kliničkoj bolnici, voditelj anestezije na Odjelu za intenzivno liječenje dr. Ante Ujević izvjestio je kako je Anti Juričevu Mikulinu izvršena bronhoskopija - odstranjenje izgorjelih čestica dušnika i bronhija.

Njegovo stanje najviše ugrožava slabost plućne funkcije – posljedica opeklina donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija.

Životno je ugrožen i pod stalnom liječničkom paskom uz mjere intenzivnog liječenja.

Gasitelj Frane Lučić u zadovoljavajućem je stanju. I dalje diše samostalno i komunicira s okolinom. Nastavljaju se mjere intenzivnog liječenja radi održavanja normalne, dobre funkcije vitalnih organa uz posebnu pozornost na prevenciji i liječenju lokalnih infekcija koje bi mogle dovesti do generalizirane infekcije - smrtonosne sepse, rekao je dr. Ujević.

Voditelj Odjela plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić rekao je kako je obojici pacijenata izvršeno redovito previjanje te revizija operacijskih polja. Lokalni je nalaz zadovoljavajući, uz potrebne mjestimične zahvate radi sprječavanja infekcija izgorenoga, ogoljelog tkiva.

Ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović još je jednom opovrgnuo da je s Franom Lučićem, koji je pri svijesti i normalno komunicira, bilo tko razgovarao o tragediji na Kornatu ili bilo čemu vezanom uz požar.

"Policija u Bolnici nije bila, makar koliko je meni kao ravnatelju poznato, prema tome Frane Lučić ovdje nije davao nikakve izjave tijekom hospitalizacije u KB Split", rekao je dr. Marasović. Dodao je kako se može samo pretpostavljati da je nekakvu izjavu koja se sada tretira kao iskaz dao u zadarskoj Bolnici, prvog dana nakon tragedije, jer je poznato da je tada bio pri svijesti.

I dr. Ante Ujević potvrdio je kako se ni prilikom posjeta roditelja nije o tome razgovaralo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: