Nakon četiri dana
0

Vatra oko Atine pod kontrolom

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Požari u oblasti Atine su pod kontrolom a nadležne službe danas će početi sa zvaničnom procjenom materijalne štete, javlja dopisnik Srne.

Grčki mediji prenose da se vatrogasci bore sa još nekoliko žarišta i da će i dalje ostati u oblasti koja je tokom prethodnih dana bila zahvaćena požarima, zbog opasnosti od obnavljanja plamena.

Iz kabineta grčkog premijera Kostasa Karamanlisa saopšteno je da će pod njegovim rukovodstvom danas zasjedati vladina komisija koja će razmotriti situacije u vezi sa požarima i donijeti mjere za prevazilaženje krize.

Prema prvim procjenama, na području Atine u požarima je izgorjelo oko 150 kuća i uništeno više od  21,3 hiljada hektara zemlje.

Požar je u Atini izbio u petak, nadomak sela Gramatikos, sjeveroistočno od glavnog grada. 

Za razliku od Atine, koja je tokom prethodnih dana imala problema sa požarima, drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun, od ranih jutarnjih sati suočen je sa poplavama.

Televizija "Antena" javila je da je kiša koja je jutros padala intenzivno 2,5 sata poplavila ulice i prizemlja kuća i stanova. Problema ima i u snabdijevanju električnom energijom.