Vatikanski astronom: Vanzemaljci su dobrodošli u Katoličku crkvu

S
Sarajevo-x.com
1.12.2011. u 21:30
0
48
Vatikanski astronom: Vanzemaljci su dobrodošli u Katoličku crkvu
0
Vatikanski astronom: Vanzemaljci su dobrodošli u Katoličku crkvu
Astronom u službi pape Benedicta XVI Guy Consolmagno rekao je na Festivalu britanske nauke da su bili kakvi oblici života, do sada nepoznati ljudima, dobrodošli u Katoličku crkvu. Ovim izjavama je otac Consolmagno otvorio mogućnost prihvatanja potencijalnih vanzemaljaca i njihovo pokrštavanje, prenosi Telegraph.
Obraćajući se na otvaranju Festivala britanske nauke rekao je da bi on bio presretan ukoliko bismo pronašli vanzemaljce i da bi bio još sretniji ukoliko bi ih on krstio.

Njegove izjave otvorile su mogućnost svemirskih misionara koji bi, u slučaju da pronađemo vanzemaljce, putovali u svemir i pokrštavali ih ukoliko bi to ovi zatražili od njih.

Consolmango je jedan od 12 astronoma koji rade u Vatikanu, a Katolička crkva vijekovima finansira naučne projekte.

"Postavlja se pitanje samo kada ćemo ih pronaći, da li ćemo ih pronaći i kako ćemo komunicirati sa njima ukoliko ih pronađemo“, rekao je Consolmango.

On je dodao da duša, tijelo, emocije, slobodna volja i inteligencija ne moraju nužno biti ekskluzivne odlike samo čovjeka. Prema njegovom mišljenju, čovjek ionako ima ograničeno saznanje pa tako ne treba odbijati mogućnost postojanja vanzemaljaca.


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: