Posao za svemirske misionare
0

Vatikanski astronom: Vanzemaljci su dobrodošli u Katoličku crkvu

Sarajevo-x.com
Astronom u službi pape Benedicta XVI Guy Consolmagno rekao je na Festivalu britanske nauke da su bili kakvi oblici života, do sada nepoznati ljudima, dobrodošli u Katoličku crkvu. Ovim izjavama je otac Consolmagno otvorio mogućnost prihvatanja potencijalnih vanzemaljaca i njihovo pokrštavanje, prenosi Telegraph.

Obraćajući se na otvaranju Festivala britanske nauke rekao je da bi on bio presretan ukoliko bismo pronašli vanzemaljce i da bi bio još sretniji ukoliko bi ih on krstio.

Njegove izjave otvorile su mogućnost svemirskih misionara koji bi, u slučaju da pronađemo vanzemaljce, putovali u svemir i pokrštavali ih ukoliko bi to ovi zatražili od njih.

Consolmango je jedan od 12 astronoma koji rade u Vatikanu, a Katolička crkva vijekovima finansira naučne projekte.

"Postavlja se pitanje samo kada ćemo ih pronaći, da li ćemo ih pronaći i kako ćemo komunicirati sa njima ukoliko ih pronađemo“, rekao je Consolmango.

On je dodao da duša, tijelo, emocije, slobodna volja i inteligencija ne moraju nužno biti ekskluzivne odlike samo čovjeka. Prema njegovom mišljenju, čovjek ionako ima ograničeno saznanje pa tako ne treba odbijati mogućnost postojanja vanzemaljaca.