{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatikan najopasnije susjedstvo na svijetu

S
22.1.2007. u 14:08
0
0
Vatikan najopasnije susjedstvo na svijetu
0
Vatikan najopasnije susjedstvo na svijetu
Najopasnije susjedstvo na svijetu nije ni Bronx u New Yorku niti berlinski Wedding. Začuđujuće, mala država Vatikan ima najveći postotak kriminala po glavi stanovnika, više nego bilo koji drugi kraj u svijetu.
Vatikanski državni advokat Nicola Picardi objavio je zabrinjavajuću statistiku: prošle godine se u maloj državi procesuiralo 341 civilnih i 486 kriminalnih slučajeva. Sa populacijom od 492 lljudi, to znači da se po stanovniku desi 1.5 kriminalnih slučajeva, što je 20 puta veća stopa kriminala nego u Italiji.

Iako Vatikan ima malu populaciju, ove brojke ipak zabrinjavaju kada se uzme u obzir da na svaka četiri građana u Vatikanu dođe jedan policajac. Policija je izjavila da se ipak ne radi o ozbiljnijem kriminalu – većinom su to krađe torbica ili džeparenje.

Papa Beneditk, vođa vatikanske države, predložio je potpuno novu strategiju borbe protiv kriminala - molitvu. Naime, u posljednjim danima prethodnog pape Ivana Pavla II, čak 6 miliona hodočasnika došlo je u Vatikan na Trg sv. Petra, a što je bilo najneobičnije – tada nije bio prijavljen nijedan slučaj krađe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: