Vanredan sastanak Olmert-Livni-Barak o pojasu Gaze

F
FENA
10.12.2008. u 11:40
0
0
Vanredan sastanak Olmert-Livni-Barak o pojasu Gaze
0
Vanredan sastanak Olmert-Livni-Barak o pojasu Gaze Foto: Reuters
Izraelski premijer Ehud Olmert, šefica izraelske diplomatije Tzipi Livni i ministar odbrane Ehud Barak sastali su se u srijedu na "vanrednom sastanku" o eventualnom pooštravanju izraelske politike u Gazi, objavio je vojni radio.
Tri zvaničnika posebno su razmatrali nastavak raketiranja ka jugu Izraela i mogućnosti da se vojsci odobri zeleno svjetlo da odgovori pucnjavom ako se počinioci nađu u sektorima naseljenim civilima u pojasu Gaze, dodao je radio.

U jutarnim satima jedna raketa eksplodirala je blizu kibuca, kolektivnog sela Shaar Ha Negeva, blizu jedne škole, ali nije bilo žrtava ni šteta, javio je radio.

Na pitanje AFP-a, glasnogovornik ureda premijera kratko je rekao da je to "rutinski sastanak" triju dužnosnika.

Posljednjih dana Tzipi Livni kritikovala je politiku "suzdržanosti" koju slijedi Ehud Barak, koji odbija da pokrene vojnu operaciju velikih razmjera u pojasu Gaze. Prema Livni, Izrael bi trebao sistematski reagirati na palestinsku pucnjavu.

Olmert je u utorak tokom posjete Sderotu, na jugu Izraela, redovnoj meti tih napada, upozorio na nastavak palestinske pucnjave.

"Nećemo ostati u defanzivi i okončat ćemo jedanput zauvijek prijetnje koje ugrožavaju naš svakodnevni život", upozorio je on.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: