Svijet
0

Vandalizirana statua Tupaca

Sarajevo-x.com
Tupac Amaru Shakur Centar za umjetnost u Georgiji vandaliziran je, a statua legendarnog repera koji je ubijen 1996. godine oskrnavljena. Jedna je osoba privedena zbog sumnje u umješanost s ovim zločinima.

Centar koji je izgrađen u ime popularnog repera Tupaca Amaru Shakura i posvećen umjetnosti, vandaliziran je, a njegova statua oskrnavljena, izvijestio je United Press International.

Prema izjavi upravnika Fondacije Toupac Amaru Shakur, centar je vandalizirao neko ko želi da izrazi svoju mržnju, a policija je već privela jednu osobu za koju vjeruje da je povazana s ovim kriminalnim djelom.

Oko vrata statute Tupaca, vandal je zavezao omču, a u protekloj sedmici statua je bila obljepljena komadićima papira na kojima su bile uvrjedljive rečenice o događajima tokom 11. septebra i uragana Katrine te prijetnje nekim muzičkim producentima i reperima.

"Mržnja dolazi u svim bojama i oblicima, ali mi trebamo oprostiti napadačima. Koristit ćemo se metodom šutnje i ignorisanja, a kao zajednica molit ćemo se za bolje sutra", izjavila je Afeni Shakur, majka poginulog repera Tupaca.