|

Vandalizirana statua Tupaca

Vandalizirana statua Tupaca
0
S
Sarajevo-x.com
25.10.2007. u 13:04
0
komentara
0

dijeljenja
Vandalizirana statua Tupaca
Tupac Amaru Shakur Centar za umjetnost u Georgiji vandaliziran je, a statua legendarnog repera koji je ubijen 1996. godine oskrnavljena. Jedna je osoba privedena zbog sumnje u umješanost s ovim zločinima.
Centar koji je izgrađen u ime popularnog repera Tupaca Amaru Shakura i posvećen umjetnosti, vandaliziran je, a njegova statua oskrnavljena, izvijestio je United Press International.

Prema izjavi upravnika Fondacije Toupac Amaru Shakur, centar je vandalizirao neko ko želi da izrazi svoju mržnju, a policija je već privela jednu osobu za koju vjeruje da je povazana s ovim kriminalnim djelom.

Oko vrata statute Tupaca, vandal je zavezao omču, a u protekloj sedmici statua je bila obljepljena komadićima papira na kojima su bile uvrjedljive rečenice o događajima tokom 11. septebra i uragana Katrine te prijetnje nekim muzičkim producentima i reperima.

"Mržnja dolazi u svim bojama i oblicima, ali mi trebamo oprostiti napadačima. Koristit ćemo se metodom šutnje i ignorisanja, a kao zajednica molit ćemo se za bolje sutra", izjavila je Afeni Shakur, majka poginulog repera Tupaca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.