Nakon milionske štete
6

Vandali drugi put u godinu dana namjerno presjekli čuvenu žičaru u Vancouveru

Dž. L.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Gondola žičare Sea to Sky u Vancouveru srušila se drugi put u godinu dana nakon što je namjerno presječena, zbog čega se kanadska policija uključila u istragu ovog slučaja.

Glavni kabal gondole prekinut je danas oko 16 sati prema lokalnom vremenu. Na sreću, u to vrijeme nije bilo nikoga u gondoli, prenosi BBC.

Podsjetimo da se augustu 2019. godine na žičari Sea to Sky srušilo 30 gondola nakon što su kabal žičare vandali namjerno presjekli. Sumnja se kako je i ovaj put riječ o istim osobama.

Žičara u Vancouveru sada je zatvorena do daljnjeg, objavila je kompanija Sea to Sky na svojoj web stranici. Inače, žičara je tek u februaru ove godine ponovo počela s radom nakon prošlogodišnje milionske štete.

Obnova vankuverske atrakcije uključila je instalaciju novog glavnog kabla na dužini od 4,4 kilometra, te adaptaciju novog sigurnosnog sistema.

"Nešto za šta mislite da se nikada ne bi desilo u životu, upravo se desilo po drugi put", kazao je menadžer žičare Kirby Brown za lokalnu radio stanicu Mountain FM.

On je dodao kako je ovaj incident djelo vandala koje treba dovesti "pred lice pravde", dodajući da je novi sigurnosni sistem zabilježio fotografije osumnjičenih.