Svijet
59

Uznemirujuće: Na snimku pripadnika IDIL-a dječak ubija dvojicu ruskih agenata

FENA
Pripadnici terorističke Islamske države (IDIL) objavili su u utorak snimak ubistva dvojice muškaraca koji su navodno ruski špijuni, a njihovu egzekuciju izvršio je dječak obučen u crnu uniformu.

Snimak prikazuje dvojicu mrtvih muškaraca koje je ubio dječak, kao i prethodno ispitivanje žrtava i njihovo priznanje da su pripadnici ruske službe sigurnosti (FSB), koji su pokušali da se infiltriraju u redove Islamske države u Siriji, prenosi agencija AFP.

Poslije snimka ispitivanja, u sljedećem kadru je prikazan pripadnik IS-a, muškarac s bradom, koji stoji pored dječaka naoružanog pištoljem, dok dvojica zarobljenika kleče pred njima pognutih glava.

Muškarac s bradom rekao je pored ostalog da su oni "zarobljenici mladunca lava, poslije čega dječak puca u glave obojice zarobljenika, a kasnije još nekoliko puta u njihova klonula tijela.

Pretpostavlja se da je riječ o istom dječaku koji se već ranije pojavio u nekim propagandnim snimcima IS-a, govoreći da će kada poraste ubijati nevjernike i koji je bio jedan od učesnika terorističkog trening kampa za djecu.

Na ranijem snimku dječak je rekao da je iz Kazahstana i da se zove Abdulah.