|

Uvažena sutkinja će istražiti uzroke Dianine smrti

Uvažena sutkinja će istražiti uzroke Dianine smrti
0
F
FENA/AFP
2.9.2006. u 15:01
0
komentara
0

dijeljenja
Uvažena sutkinja će istražiti uzroke Dianine smrti
Elizabeth Butler-Sloss, jedna od najuvaženijih sutkinja u Velikoj Britaniji istražit će uzroke smrti princeze Diane u nesreći 1997. godine u Parizu, objavio je u subotu u Londonu dnevni list Times.
Sutkinja Butler-Sloss će voditi istragu kao sudski policijski oficir, što je specifična procedura u anglosaksonskim zemljama koja se vodi u slučajevima nasilne ili neobjašnjive smrti.

Sedamdesettrogodišnja sutkinja je bila prva žena prihvaćena u Apelacionom sudu 1988. godine. Donijela je mnoge presude koje su bile naveliko tretirane u medijima, u oblasti krivičnog prava, ali i u sferi etičkih pitanja.

Sutkinja je u subotu odbila da komentira informacije iz Timesa.

Diana se 1996. godine razvela od princa Charlesa, nasljednika engleske krune. Život je izgubila 31. augsuta 1997. u 36-oj godini kad je automobil u kojem se vozila udario u betonski stub ispod jednog pariskog mosta.

Policijska istraga u Francuskoj je utvrdila da je do nesreće došlo jer je vozač, pijan i pod utjecajem lijekova, izgubio kontrolu vozeći prebrzo kako bi izbjegao paparazze.

Uprkos istragama koje su godinama vođene s obje strane la Mancha, obožavaoci princeze u Velikoj Britaniji smatraju da se radilo o zavjeri.

Zvanični izvještaj će u toku narednih mjeseci voditi bivši šef Scotland Yarda John Stevens koji očekuje i nove svjedoke.

Misija sutkinje Butler-Sloss započet će odmah nakon toga.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.