Svijet
19

Utah: Policija joj greškom ubila sina pa joj ponudila 900.000 dolara da šuti

Klix.ba
Susan Hunt odbila je 900.000 dolara koje joj ponudila policija nakon što je ubila njenog sina crnca tražeći od nje da prestane govoriti o tome javno.

Dvadesetdvogodišnji Darrien Hunt ubijen je prošlog septmebra u Saratoga Springsu u Utahu. Upucala su ga dvojica policajaca nakon što su ga uočili kako hoda s mačom u tržnom centru.

Policija joj je ponudila ovu svotu nakon što ih je tužila. Susan je javno rekla kako neće prihvatiti ponudu od policije koja ne želi izjaviti kako njen sin nije ništa loše radio taj dan.

Darrien je nosio mač za japanski animatorski kostim, tvrdi njegova porodica dodajući kako je ubijen samo zato što je bio crn. Autopsijom je otkriveno da je Darrien imao šest rana od metaka, a najmanje četiri su ušla s leđa.

Okružni tužilac rekao je kako je pucnjava bila opravdana jer su se policajci plašili za svoj i život drugih ljudi.

"Žalosno je što većina stanovnika Saratoga Springsa žele da šutim i odem. Ali istina je da Darrien nije zamahnuo mačom prema njima", rekla je uplakana majka.

Prema svjedočenju policajaca koji su ga upucali, Darrien je odbio predati mač i navodno je zamahnuo u njihovom pravcu nakon čega su ga upucali.