{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Utah: Muškarac srušio avion ispred vlastite kuće nakon svađe sa suprugom

Klix.ba
14.8.2018. u 08:48
91
43
Utah: Muškarac srušio avion ispred vlastite kuće nakon svađe sa suprugom
91
Muškarac iz Utaha je srušio avion ispred svoje kuće nakon što se posvađao sa suprugom, javlja RT.
Četrdesetsedmogodišnji Duane Youd se odlučio na radikalan potez nekoliko sati nakon što je priveden zbog napada na suprugu tokom svađe. On je letio malim avionom Cessnom, a potom je poput kamikaze srušio avion i poginuo. Avion se raspao i zapalio, a njegova supruga i sin, koji su bili u kući, prošli su bez ikakvih povreda. Kuća je pretrpjela oštećenja od požara.

Youda je policija prethodno uhapsila u Paysonu (Utah) u nedjelju, a svjedoci su potvrdili da su ga vidjeli kako napada suprugu. Par je bio u alkoholiziranom stanju te su otišli u prirodu kako bi razgovarali o problemima. Međutim, nakon svađe je uhapšen, a potom pušten na slobodu nakon plaćanja kaucije. Kući ga je otpratio policajac, ali je on potom produžio na aerodrom, uzeo avion i poletio prema svojoj kući. Tokom leta je izbjegao električnu mrežu i druge kuće te se srušio na prilaz kući.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju olupinu raspalog i izgorjelog aviona, uništeni automobil i oštećenu kuću.

Istražitelji su rekli da je Youd bio iskusan pilot te da je Cessna 525 pripadala kompaniji za koju je radio. Njegov brak je bio turbulentan, a u aprilu je također prijavljen za nasilje u porodici. Potom je sa suprugom pristao na bračno savjetovanje, ali bezuspješno.

Ovo je drugi samoubilački incident u SAD-u u kojem je korišten avion. Prethodno je muškarac u Seattleu ukrao avion, napravio nekoliko egzibicija, a potom se srušio u more.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: