Usvojen zakon o izdvajanjima vrijedan 447 milijardi dolara

F
FENA
11.12.2009. u 09:31
0
1
Usvojen zakon o izdvajanjima vrijedan 447 milijardi dolara
0
Usvojen zakon o izdvajanjima vrijedan 447 milijardi dolara Foto: AFP/Getty Images
Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u četvrtak zakon za koji se procjenjuje da je vrijedan 446 milijardi dolara, a njime se povećavaju izdvajanja za više institucija u sastavu američke vlade.
Zakon će biti prosljeđen Senatu, koji mora da ga usvoji do 18. decembra ili produži privremenu mjeru kako bi vlada nastavila rad.

Za zakon je glasao 221 poslanik, dok je 202 bilo protiv.

Za zakon, koji odražava prioritete demokrata a oni kontrolišu Kongres i Bijelu kuću, nije glasao nijedan poslanik iz redova republikanaca, prenosi Reuters.

Zakonom je predviđeno finansiranje desetine vladinih agencija i povećana su izdvajanja za prioritete administracije predsjednika Baracka Obame - kao što su izgradnja brze željeznice i unaprijeđenje nadzora finansijskih tržišta.

Zakonom su, takođe, predviđena veća izdvajanja za programe zajmova za mala preduzeća, što administracija vidi kao način za smanjenje stope nezaposlenosti od 10 posto i ukidanje ograničenja u oblasti socijalne politike, koje je uvela prethodna adminstracija, navela je britanska agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: