Najfiniji pokloni
0

FOTO / Uskrsni sajmovi širom Beča

FENA
Širom Beča otvoreno je na desetine uskrsnih sajmova koji svojom dugom tradicijom i lijepim ukrasima pariraju raskošnim božićnim sajmovima u dunavskoj metropoli.

Nekoliko uskrsnih sajmova po njihovim atrakcijama i ambijentu koje treba izdvojiti su: "Ostermarkt Am Hof", "Ostermarkt Dvorac Schönbrunn", "Altwiener Ostermarkt auf der Freyung" ili "Osterkunstmarkt im Schloss Neugebäude".

Uskrsni sajam "Am Hof" u prvom gradskom okrugu privlači posjetioce brojnim ručno izrađenim ukrasima, umjetninama i cvijećem izloženim u drvenim kolibama.

Ovaj sajam organizira i potrage za uskrsnim jajima za najmlađe, a za dobru atmosferu je zaslužna i muzika uživo. Ispred raskošne kulise dvorca Schönbrunn smjestilo se 45 izlagača s bogatom ponudom uskrsnog nakita, kulinarskih specijaliteta i programa za mlade i stare.

Na starobečkom uskrsnom sajmu "Auf der Freyung" u centru grada će 22. put biti izrađena najveća evropska kula od šarenih jaja kokošiju, gusaka i prepelica.

Umjetnički uskrsni sajam u dvorcu Neugebäude slovi kao preporuka za kupovinu najfinijih uskrsnih poklona ručne izrade, saopćeno je iz Compressa.