{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu

F
3.4.2015. u 21:15
2
43
Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu
2
Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu
Foto: AFP
Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) izrazila je zabrinutost zbog dešavanja proteklih dana u Jemenu.
- Sa zabrinutošću pratimo događaje u i oko Jemena, zemlje časnih ljudi. Izražavamo duboku tugu zbog smrti i povreda svih nevinih žrtava. Jemenskom narodu mora biti osigurano poštivanje slobodno izražene volje na izborima i njihova izabrana vlast na čelu s predsjednikom mora biti vraćena na poziciju s koje može otići samo redovnim izborima a nikako nasiljem nasilnika. Kao i svim drugim narodima svijeta, jemenskom narodu mora biti osigurana sloboda izbora vlasti bez nametanja s vana - kaže se u saopćenju Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Uprava podržava nastojanja da se vrati zakonita vlast u Jemenu i zahvalna je svakome ko tome doprinosi.

Apelira bratskoj Zejdijskoj muslimanskoj zajednici u Jemenu, koja stoljećima u miru živi sa svojom braćom, "da ne dozvoli instrumentalizaciju i zloupotrebu svoje zajednice u političke ciljeve avanturističkih elita".

Apelira ulemi da ne dozvoli političkim avanturistima podjelu ummeta na mezhebskoj osnovi.

- Molimo Allaha dž.š. da se prolijevanje krvi u Jemenu zaustavi. Molimo Ga da se jemenska kriza okonča što prije na način da muslimani budu na dobitku a Allah zadovoljan. Samo On uslišava dove - navedeno je u saopćenju koje je potpisao direktor Uprave Razim Čolić, javila je agencija MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: