{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu

F
FENA
3.4.2015. u 21:15
2
43
Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu
2
Uprava Rijaseta IZBiH za vanjske poslove i dijasporu zabrinuta zbog dešavanja u Jemenu
Foto: AFP
Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) izrazila je zabrinutost zbog dešavanja proteklih dana u Jemenu.
- Sa zabrinutošću pratimo događaje u i oko Jemena, zemlje časnih ljudi. Izražavamo duboku tugu zbog smrti i povreda svih nevinih žrtava. Jemenskom narodu mora biti osigurano poštivanje slobodno izražene volje na izborima i njihova izabrana vlast na čelu s predsjednikom mora biti vraćena na poziciju s koje može otići samo redovnim izborima a nikako nasiljem nasilnika. Kao i svim drugim narodima svijeta, jemenskom narodu mora biti osigurana sloboda izbora vlasti bez nametanja s vana - kaže se u saopćenju Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Uprava podržava nastojanja da se vrati zakonita vlast u Jemenu i zahvalna je svakome ko tome doprinosi.

Apelira bratskoj Zejdijskoj muslimanskoj zajednici u Jemenu, koja stoljećima u miru živi sa svojom braćom, "da ne dozvoli instrumentalizaciju i zloupotrebu svoje zajednice u političke ciljeve avanturističkih elita".

Apelira ulemi da ne dozvoli političkim avanturistima podjelu ummeta na mezhebskoj osnovi.

- Molimo Allaha dž.š. da se prolijevanje krvi u Jemenu zaustavi. Molimo Ga da se jemenska kriza okonča što prije na način da muslimani budu na dobitku a Allah zadovoljan. Samo On uslišava dove - navedeno je u saopćenju koje je potpisao direktor Uprave Razim Čolić, javila je agencija MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: