{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje na moguće terorističke napade u Mumbaiju

F
21.12.2010. u 20:36
0
0
Upozorenje na moguće terorističke napade u Mumbaiju
0
Upozorenje na moguće terorističke napade u Mumbaiju
Značajne sigurnosne mjere su poduzete u utorak u Mumbaiju, komercijalnom centru Indije, nakon informacija obavještajnih službi o prijetnji terorističkim napadima na strance, javila je agencije PTI koja se poziva na policiju.
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev se očekuje u srijedu u Mumbaiju, drugog dana posjete Indiji.

"Značajne mjere sigurnosti su poduzete i dato je upozorenje u gradu nakon informacija o terorističkoj prijetnji prije Božića i Nove godine", izjavio je mumbajski policijski zvaničnik Sanjeev Dayal, a prenijela agencija PTI.

Dayal je utvrdio kako "postoje napori terorističkih organizacija da napadnu strance za vrijeme ova dva praznika" u Mumbaiju.

Kako se saznaje iz zvaničnih izvora na koje se poziva agencija, obavještajne službe su upozorile na moguću infiltraciju ekstremističke organizacije Lashkar-e-Taiba, iz Pakistana u Indiju, koja se smatra odgovornom za napade u Mumbaiju u novembru 2008. godine u kojima je poginulo 166 ljudi.

Grad Ahmedabad, važan trgovački centar, naveden je kao moguća meta napada i stavljen je u stanje pripravnosti.

"Obavještajne službe nas stalno informiraju o mogućim terorističkim napadima. Analiziramo ove informacije i uzimamo ih vrlo ozbiljno", naglasio je Dayal.

Snage sigurnosti su pretresale "kuću po kuću" u nekim četvrtima, a ljudi su raspoređeni i po tržnicama, vjerskim objektima i željezničkim stanicama.

Mete napada 2008. godine u Mumbaiju, koje su izveli naoružani teroristi, bili su glavna gradska stanica i nekoliko luksuznih hotela.

U Ahmedabadu je 2008. godine izveden 21 sinhronizirani bombaški napad u kojem je ubijeno pedesetak ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: