{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uplatom 200 miliona dolara poreza izbrisao deficit čitave države

S
Sarajevo-x.com
31.12.2006. u 09:00
0
0
Uplatom 200 miliona dolara poreza izbrisao deficit čitave države
0
Uplatom 200 miliona dolara poreza izbrisao deficit čitave države
Arnold Schwarzenegger
Misteriozni milijarder uplatio je 200 miliona dolara zaostalog poreza državi Kaliforniji i time skoro sam pokrio deficit čitave države.
Zahvaljujući uplati poreza, budžetski deficit smanjit će se sa 250 miliona na 47 miliona dolara.

Tajanstveni bogataš sigurno je time obradovao guvernera Kalifornije, Arnolda Schwarzeneggera, koji se još oporavlja od operacije zbog slomljene noge na skijanju.

Svi se pitaju ko bi mogao biti misteriozni bogataš koji je morao zaraditi najmanje 2 milijarde dolara da bi opravdao poresku obavezu u tolikom iznosu. Neki nagađaju da je riječ o Steveu Jobsu, osnivaču Apple Computera, dok drugi smatraju da bi to mogao biti Sergey Brin iz Googlea.

Istina je da se misteriozni poreski obveznik zapravo ne može sigurno identificirati. Naime, od 746 milijardera na svijetu, čak 91 milijarder živi u Kaliforniji.

Jedino što se može reći jeste da je u ovogodišnjem budžetu bio predviđen “prihod nakon revizije” od 200 miliona dolara, što bi značilo da je porez uplaćen nakon što je državna revizija otkrila nepravilnosti u poreskim prijavama obveznika. Najvjerovatnije je tajanstveni milijarder bio prisiljen uplatiti taj iznos kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, što je dozvoljeno u Kaliforniji zahvaljujući zakonu koji je odobrio Schwarzenegger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: