{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uoči ovogodišnjeg Eurosonga: U Beču postavljeni gej semafori

Klix.ba
12.5.2015. u 21:27
248
171
Uoči ovogodišnjeg Eurosonga: U Beču postavljeni gej semafori
248
Uoči ovogodišnjeg Eurosonga: U Beču postavljeni gej semafori
Semafori u Beču
U okviru priprema za ovogodišnje takmičenje za najbolju pjesmu na Eurosongu u Beču su postavljeni gej semafori, s ciljem da predstave koliko je ovaj grad otvoren za sve ljude.
Predstavnici grada kažu i kako bi ove promjene mogle poboljšati sigurnost na cestama jer će privlačiti pažnju kako vozača tako i pješaka.

Ukupno 120 semafora za pješake bit će zamijenjeno novim instalacijama koje pokazuju istospolne parove u standarnim bojama, crvenoj i zelenoj.

Ovaj projekat je naljutio mnoge stanovnike ovoga grada koji su ustvrdili kako je novac bio potrebniji za dječija igrališta ili pomoć samohranim roditeljima a ne da se troši na besmislene stvari.

No međutim, nadležni u upravi grada tvrde da zapravo ovi semafori imaju za cilj da unaprijede sigurnosno stanje u saobraćaju i to tako što će privlačiti pažnju pješaka i vozača.

Semafori će se testirati do juna mjeseca nakon čega će se na osnovu relevantnih podataka utvrditi da li je došlo do poboljšanja sigurnosti u saobraćaju.

Prošle godine, 22 mališana povrijeđeno je u saobraćaju u ovome gradu.

Inače Eurosong će se u ovom gradu održati 23. maja a u njoj će učestvoati 40 zemalja svijeta. Beč je ove godine domaćin takmičenja a nakon što je na prošlogodišnjem pobjedu odnijela Conchita Wurst.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: