Uništeno sedam kamiona NATO-a u Pakistanu

F
FENA
12.12.2011. u 10:42
0
3
Uništeno sedam kamiona NATO-a u Pakistanu
0
Uništeno sedam kamiona NATO-a u Pakistanu Foto: Ilustracija
Sedam kamiona-cisterni za snabdijevanje benzinom NATO-ovih snaga u Afganistanu uništeno je, a jedan vozač je ubijen na jugopozapadu Pakistana, gdje je konvoj ovih kamiona blokiran već dvije sedmice nakon jednog NATO-ovog napada, saopćila je u ponedjeljak policija.
Ovo je drugi napad na ovakve konvoje u Balučistanu u posljednja četiri dana, u kontekstu jakih napetosti između Pakistana i njegovog američkog saveznika nakon NATO-ovog bombardiranja 26. novembra u kojem su ubijena 24 pakistanska vojnika.

Napad je izveden u nedjelju navečer u Dadru, 90 kilometara jugoistočno od Kuete, glavnog grada Balučistana, kada se konvoj kojem je onemogućen prijelaz preko afganistanske granice vraćao u Karači.

"Osam naoružanih ljudi je došlo na motorima blizu konvoja, naredili mu da se zaustavi i počeli pucati na kamione-cisterne", izjavio je za agenciju AFP glasnogovornik lokalne policije Inajat Bugti.

"Vozač jednog kamiona je ubijen. Napadači su zapalili kamione i pobjegli", dodao je on.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Vlasti često optužuju talibanske pobunjenike, koji se bore protiv 140.000 vojnika NATO-a raspoređenih u Afganistanu, za izvođenje ovih napada.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: