{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN traži hitan prestanak vatre u Damasku

20.10.2013. u 08:56
0
1
UN traži hitan prestanak vatre u Damasku
0
UN traži hitan prestanak vatre u Damasku
Valerie Amos
UN-ova šefica humanitarnih poslova, Valerie Amos, pozvala je na hitan prekid neprijateljstava u Moadamiyehu, opkoljenom predgrađu damaska, kako bi se omogućio siguran prolaz civilima preostalim u zoni pod pobunjeničkim nadzorom.
"Humanitarna zajednica neprekidno naglašava kako ljudima ne smije biti uskraćena pomoć u spašavanju života i bitke moraju prestati", rekla je Amos.

Žestoke borbe vladinih i pobunjeničkih snaga ne prestaju. Amos navodi da je više od tri hiljade ljudi još uvijek zarobljeno u Moadamiyehu. Prošle nedjelje je isto toliko civila evakuisano iz oblasti.

"Tu su izvještaji o granatiranju oblasti i borbama, koje ometaju nastavak operacije. Pozivam sve strane da dogovore hitan prestanak neprijateljstava u Moadamiyehu kako bi humanitarne organizacije mogle pristupiti evakuaciji preostalog stanovništva i pružiti im zdravstvenu pomoć i namirnice", zatražila je Amos.

Naglasila je da su hiljade porodica ostale zarobljene na brojnim drugim lokacijama u Siriji te da civilima mora biti dopušteno da pređu u sigurnije oblasti, bez straha od napada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: