|

UN: Sirijske snage u novembru ubile 56 djece

UN: Sirijske snage u novembru ubile 56 djece
0
S
SRNA
2.12.2011. u 12:25
10
komentara
0

dijeljenja
UN: Sirijske snage u novembru ubile 56 djece
Jedan od eksperata međunarodne UN istražne komisije o Siriji izjavio je danas da su sirijske snage samo u novembru ubile 56 djece, što je najsmrtonosniji mjesec od sredine marta kada je počelo nasilje u ovoj zemlji.
"Prema pouzdanim izvorima, do sada su sirijske snage ubile 307 djece. Novembar je bio mjesec u kome je ubijen najveći broj djece", izjavio je Paulo Pinerio, ekspert međunarodne istražne komisije tokom specijalne sjednice Savjeta za zaštitu ljudskih prava UN o situaciji o ljudskim pravima u Siriji.

Eksperti, kojima je bilo dozvoljeno da uđu na sirijsku teritoriju, razgovarali su sa više od 200 žrtava, očevidaca i dezertera sirijske vojske u periodu između septembra i novembra.

Pineiro je saopštio da su prikupljeni čvrsti dokazi koji pokazuju da su djeca među žrtvama mučenja i ubistava koja se pripisuju sirijskim snagama bezbjednosti.

"Velike patnje stanovništav unutar i izvan Sirije treba tretirati kao hitno pitanje", izjavio je Pineiro.

UN procenjuju da je od marta 4.000 ljudi ubijeno u krvavoj represiji u Siriji a visoki komesar za ljudska prava, Navi Pilaj, upozorila je se zemlja nalazi na ivici građanskog rata.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...