{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN poručuje Srbiji da se prestane miješati na Kosovu

F
12.3.2008. u 15:00
0
0
UN poručuje Srbiji da se prestane miješati na Kosovu
0
UN poručuje Srbiji da se prestane miješati na Kosovu
Misija Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) u srijedu je poručila Srbiji da se prestane miješati u većinska srpska područja nove države, gdje je srpski bojkot podgrijao spekulacije da Beograd planira podjelu teritorije.
UNMIK je pozvao Srbiju da poštuje svoj mandat u bivšoj srpskoj pokrajini, gdje je 90-postotna albanska većina proglasila nezavisnost uz zapadnu podršku prošlog mjeseca, javio je Reuters.

Misija UN-a je saopćila da bi Srbija trebala početi sarađivati na uspostavi carinskih tačaka na sjevernoj kosovskoj granici, koje su zapalile mase Srba, dopustiti srpskim policajcima da se vrate na posao i prestati jačati "paralelne strukture" u zdravstvu, obrazovanju, sudstvu i administraciji.

"Ako Beograd javno kaže da se Rezolucija 1244 treba poštovati, mi očekujemo od njega da ulaže svoj novac tamo gdje ulaže retoriku", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik UN-a Aleksandar Ivanko.

"Nastojimo ponovo uspostaviti sudove, pokušavamo ponovo uspostaviti carinu. Za to će trebati vremena, to se neće desiti sutra", kazao je Ivanko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: