{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN: Ignorisanje globalnog zagrijavanja "krivična odgovornost"

F
13.11.2007. u 10:50
0
0
UN: Ignorisanje globalnog zagrijavanja "krivična odgovornost"
0
UN: Ignorisanje globalnog zagrijavanja "krivična odgovornost"
Vodeći klimatski zvaničnik UN-a upozorio je tvorce politike i naučnike koji pokušavaju izraditi istorijski izvještaj o klimatskim promjenama kako bi ignoriranje globalnog zagrijavanja bilo "krivično odgovorno".
Izjava Yve de Boera došla je na otvaranju sedmicu dana duge konferencije koja će dovršiti precizan vodič o stanju globalnog zagrijavanja i tome šta se može učiniti da se spriječi pregrijavanje Zemlje. To je četvrti i posljednji izvještaj Međuvladinog panela o klimatskim promjenama, sudobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, javio je AP.

Ekolozi i autori izvještaja očekuju napetu raspravu o tome šta uključiti u njega. Komitet je već ustanovio da se klima počela mijenjati zbog emisije gasova koju stvaraju ljudi, kazao je de Boer, direktor Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama.

"Svi ćemo osjetiti njene posljedice, globalno zagrijavanje će pogoditi najsiromašnije zemlje i zaprijetit će samom opstanku" nekih ljudi, kazao je.

"Ne prepoznati urgentnost te poruke i ne djelovati po njoj ne bi bilo ništa manje od krivične odgovornosti" i direktan napad na najsiromašnije narode na svijetu, kazao je De Boer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: