Umro sin iranskog predsjedničkog kandidata

S
SRNA
13.11.2011. u 16:13
0
3
Umro sin iranskog predsjedničkog kandidata
0
Umro sin iranskog predsjedničkog kandidata Dubai
Ahmed Rezai, sin istaknutog iranskog konzervativca Mohsena Rezaija, koji je 2009. godine na predsjedničkim izborima bio protivkandidat Mahmudu Ahmedinedžadu, umro je u hotelu "Glorija" u Dubaiju i policija navodi da sve ukazuje na to da je u pitanju samoubistvo.
Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da je osoblje hotela pronašlo tijelo u sobi na 18. spratu i da je na zglobu lijeve ruke primjetna duboka posjekotina.

Isti zvaničnik, koji nije želio da bude imenovan jer nije ovlašten za razgovor sa medijima, ističe da nema dokaza o napadu i slučaj se u istrazi tretira kao samoubistvo.

Policija Dubaija nije saopštila druge detalje o identitetu ubijenog ali se na iranskoj internet stranici "Tabnak", koja blisko sarađuje sa Mohsenom Rezaijem, navodi da je njegov sin Ahmed umro u hotelu "Glorija". Internet stranica smrt političarevog sina opisuje kao "sumnjivu" ali ne navodi druge detalje.

Prije povratka u Iran 2005. godine, Ahmed Rezai živio je u SAD i otvoreno je kritikovao vladajući režim u Teheranu zbog čega je njegov otac, koji je konzervativac blisko povezan sa svešteničkim radikalima, bio u nezavidnom položaju.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: