{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umro najpoznatiji svjetski pantomimičar

F
24.9.2007. u 10:40
0
0
Umro najpoznatiji svjetski pantomimičar
0
Umro najpoznatiji svjetski pantomimičar
Francuz Marcel Marceau, najpoznatiji svjetski pantomimičar preminuo je u Parizu u 84. godini života. Javnost će ga zapamtiti po vrhunskoj pantomimi koju je izvodio diljem svijeta utjelovljujući lik pod imenom Bipo.
Vijest o smrti medijima su prenijela njegova djeca. Bit će pokopan na pariškom groblju "Pere Lachaise", a datum ispraćaja još nije utvrđen.

Najpoznatiji svjetski pantomimičar zaslužan je za oživljavanje umjetnosti pantomime pod utjecajem Commedie dell Arte, nakon dva desetljeća zanemarivanja u vrijeme popularnosti nijemog filma i genija Charlieja Chaplina, Buster Keatona i Stanlija i Olija.

Jedina družina pantomime na svijetu pedesetih i šezdesetih godina, Družina Marcel Marceau nastupala je na najvećim pariškim pozornicama i jednaki je uspjeh postigla u Francuskoj i inozemstvu.

Od 1969. do 1971. Marceau je vodio Međunarodnu školu pantomime te je osnivač Međunarodne dramske škole pantomime u Parizu 1978. godine. U medijima su ga često nazivali "Charliejem Chaplinom" pantomimičarske scene, a gdje god je nastupao oduševljavao je publiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: