Velika Britanija
0

Umro John Getty III - najnesretniji milijarder

FENA
John Paul Getty III
John Paul Getty III
Milijarder i nasljednik naftnog carstva John Paul Getty III preminuo je u ponedjeljak u 54. godini života nakon što su mu zatajili vitalni organi.

"Da novac ne može kupiti sreću svjedoči priča o Paulu Gettyju kojeg uprkos silnom novcu sreća nikada nije pratila. On je u 54. godini preminuo u svom domu u Buckinghamshireu, nakon duge i teške bolesti, piše LA Times.

Godine 1973. otela ga ja talijanska mafija, kada je imao samo 16 godina. Tek kada su mu otmičari odrezali uho i dostavili je na adresu njegovog djeda, on je platio otkupninu od 2,2 miliona dolara. Naime, sumnjao je da iza svega stoji unukovo društvo koje se u to doba voljelo drogirati.

Težak moždani udar doživio je 1981. godine, kao posljedicu predoziranja heroinom. Tako je od svoje 24. godine u invalidskim kolicima. Gotovo slijep i potpuno oduzet, Getty je trebao njegu 24 sata na dan.

Getty se rodio 1956. godine, a djetinjstvo je proveo u Rimu. Bio je najstarije od petero djece Paula Gettya i Gaila Harris i unuk naftnog tajkuna Jeana Paula Gettya. Gravitirao je u umjetnosti i životu boema koji nije bio rijedak u to zlatno doba djece cvijeća. Izbacivan je bio iz nekoliko škola. Nakon što su mu se roditelji razveli, Getty je veći dio života proveo u Velikoj Britaniji i u Monacu. Otac je glumca Balthazara Gettyja.