Kobni koktel
0

Umrla od kombinacije Red Bulla i votke

Sarajevo-x.com
Djevojka koja je umrla na plesnom podiju jednog noćnog kluba u engleskom gradu Hullu najvjerovatnije je dobila srčani udar uzrokovan kofeinom iz Red Bulla, piše Telegraph.

Chloe Leach, 21-godišnjakinja iz Hulla popila je četiri limenke Red Bulla i nekoliko flaša napitka VK's, koji sadrži votku i energetsko piće slično Red Bullu, koje je također veoma bogato kofeinom.

Studentica treće godine socijalnog rada umrla je na plesnom podiju od srčanog udara uzrokovanog kofeinom, a i inače je imala napade epilepsije, te medicinsko stanje nazvano 'uvećanim srcem' .

'Nakon obdukcije, testovi su pokazali da je djevojka imala abnormalne količine kofeina u krvi, dok tragove narkotika nismo pronašli. Jedino što je djevojka koristila bili su antiepileptici. Uzrok smrti Chloe Leach su srčana aritmija i QT sindrom, bolest srca koja utiče na ubrzanost srčanih intervala', izjavio je dr Ian Scott, neuropatolog koji je radio na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Majka umrle djevojke, Tina Laech, izjavila je da djevojka bila svjesna svoje preosjetljivosti na kofein i da se inače pridržavala pravila ishrane.

Također, bila je veoma dobar student, no u posljednje vrijeme, kako kažu njene kolege, žalila se na umor i vrtoglavicu.

Ljekari smatraju da je Chloe popila oko četiri limenke popularnog energetskog pića, od kojih svaka ima 80 miligrama kofeina, što je za Chloe, u kombinaciji s alkoholom, bila smrtonosna količina.