U supermarketu "Lidl"
0

Umjesto banana u kutiji 28 kilograma droge

Sarajevo-x.com
Uposlenik njemačkog supermarketa "Lidl" i više se no iznenadio kada je otvarajući kutiju banana umjesto očekivanog voća pronašao više od 28 kilograma kokaina vrijednog 2 miliona dolara, piše CNN.

Dvadesetšestogodošnji uposlenik u supermarketu je primio pošiljku s voćem u srijedu ujutro i nakon što je unio robu osjetio je da je jedna kutija puno lakša od ostalih, te se odlučio otvoriti je. Ni slutio nije da će ispod nekoliko banana pronaći čak 28 kilograma kokaina.

"Vjerovatno je došlo do logističke pogreške, pa su trgovci drogom ovaj paket isporučili supermarketu", kazao je glasnogovornik bavarskog ureda za državne istrage koji je smješten u Minchenu.

Nakon što je uposlenik marketa pronašao 26 paketića kokaina odmah je pozvao policiju koja je zaplijenila drogu, te trenutno istražuje cijeli slučaj.

Isporučilac voća je također, toga dana, robu isporučio i u ostale markete diljem Njemačke, no prema izvješćima policije drugih paketa droge nije bilo.

Inače pošiljka je stigla iz belgijskog grada Antwerpa, ali porijeklom je iz Kolumbije.

"Ovo je bilo sasvim slučajno otkriće jer se vjerovatno radi o tome da je dostavljač droge paket uputio na pogrešnu adresu", kazao je glasnogovornik policije, dodajući da nemaju nikakva saznanja o tome zašto je pošiljka sa 28 kilograma droge isporučena supermarketu "Lidl" koji se nalazi u gradiću Illertissen, smještenom uz glavnu ulicu, na pola puta između Minhena i Stuttgarta

Detaljnije informacije o ovom slučaju policija nije htjela davati, a istraga o svemu još uvijek traje, objavio je CNN.