|

Ulogom Carle Bruni-Sarkozy zadovoljno 66 posto Francuza

Ulogom Carle Bruni-Sarkozy zadovoljno 66 posto Francuza
0
F
FENA
24.1.2011. u 12:53
3
komentara
0

dijeljenja
Ulogom Carle Bruni-Sarkozy zadovoljno 66 posto Francuza Foto: AP
Dvije trećine Francuza ili 66 posto izjasnilo se da je zadvoljno Carlom Bruni-Sarkozy, suprugom francuskog predsjednika, odnosno njenom ulogom "prve dame Francuske", 68 posto ocjenjuje da ona dobro predstavlja Francusku u inostranstvu, a 56 posto da pozitivno utječe na supruga.
Prema ovoj anketi, koju je objavio France Soir, 66 posto ispitanika se izjasnilo zadovoljnom Carla Brunu-Sarkozi (dva posto više u poređenju s 2008. godinom), prema 33 posto nezadovoljnih. Ona dostiže rekord kod pristalica desnice (76 posto), a cijene je također i pristalice ljevice (57 posto).

Šezdeset i šest posto ispitanih osoba (59 posto ljevice, 79 posto desnice) smatra da ona „dobro predstavlja Francusku u inostranstvu“, 56 posto (49 posto ljevice, 65 posto desnice) smatra da ona ona ima "pozitivan utjecaj na predsjednika Republike", 51 posto (42 posto ljevice, 61 posto desnice) smatra da ona obnavlja ulogu prve dame Francuske, dok 47 posto (53 posto ljevice, 40 posto desnice) misli da ona treba da "ostane u drugom planu".

Ova anketa je objavljena dok štampa spekulira o njenoj ulozi u budućoj izbornoj kampanji Nicolasa Sarkozyja, koji će ujesen objaviti da li će se kandidirati za novi predsjednički mandat. Sljedeći izbori će se održati u proljeće 2012. godine.

Carla Bruni-Sarkozy, pjevačica i bivši top-model, udala se za francuskog predsjednika prije gotovo tri godine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...