Uhapšen u Frankfurtu
0

Ukrajinski ministar se sukobio s policijom

FENA
Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Juri Luzenko priveden je u Njemačkoj na razgovor u policiju nakon što se zajedno sa svojim 19-godišnjim sinom u alkoholiziranom stanju sukobio s policijom i osobljem Lufthanse na aerodromu u Frankfurtu na Majni.

Ministar je ušao u sukob s policijom nezadovoljan odlukom posade na letu za Seoul koje ga je odbilo pustiti u avion, javljaju njemački mediji u srijedu.

Njemački dnevnik "Bild" piše da je ukrajinski ministar još u ponedjeljak navečer zajedno sa svojim sinom počeo stvarati nered nakon što ga je Lufthansino osoblje zbog "vidno alkoholiziranog stanja" odbilo pustiti u avion.

U sve se uključila policija koju je društvo oko Luzenka napalo, između ostalog, i mobitelima. Nakon privođenja u policiju sinu ukrajinskog ministra je izmjereno tri promila alkohola, a obojica su puštena na slobodu tek nakon što se umiješao donačelnik policije savezne pokrajine Hessena Guenther Hefner.

Luzenko i njegova pratnja tek su u utorak navečer odletjeli u Seoul. Policija je odbila navesti imena privedenih ukazujući na njihov imunitet.

Lufthansa je potvrdila da je u ponedjeljak bilo nereda prilikom ukrcavanja na let za Seoul nakon što su se "dvojica ukrajinskih putnika" u vidno alkoholiziranom stanju sukobila s policijom i zaštitarima na frankfurtskom aerodromu.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova opovrglo je navode o privođenju ministra Luzenka te je navelo da je ministar u ponedjeljak propustio let zbog toga što je u tranzitnoj zoni frankfurtskog aerodroma "bio zadržan ispunjavanjem viznih dokumenata".