Traže pomoć
51

Ukrajinska vojska: Rusija planira nabaviti iranske balističke rakete protiv kojih nemamo odgovor

S. M.
Yuri Ihnat
Yuri Ihnat
Pukovnik i glasnogovornik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Yuri Ihnat kazao je da postoji još uvijek prijetnja da Rusija dobije iranske balističke rakete, protiv kojih je ukrajinska protivzračna odbrana nemoćna.

Ihnat je podsjetio da ukrajinske snage protivzračne odbrane ne mogu da se suprotstave neprijateljskim balističkim projektilima i protivavionskim projektilima koji lete duž balističke putanje. Istakao je značaj obezbjeđivanje Ukrajine sistemima Patriot PAC-3 i SAMP-T.

"Glavna prijetnja koja visi u zraku i koja se još uvijek može implementirati su, naravno, rakete iranske proizvodnje. Rusija nije odustala od namjere da dobije dronove kamikaze iz Irana i, na određeni način, rakete koje su najavljene ranije: Fateh i Zolfaghar modeli. Ovo je balistika, mi danas nemamo sredstava protiv balistike.", rekao je.

Dodao je da Rusija ima projektile Kinzhal.

"To su izazovi i prijetnje sa kojima se danas suočavamo. Moguće ih je uništiti i na pozicijama, ali i naši partneri shvataju da su potrebna sredstva protiv balističkih prijetnji. Kao što su Patriot PAC-3 i SAMP-T", kazao je Ihnat.