Strateško napredovanje
57

Ukrajinska vojska potvrdila oslobađanje još jednog mjesta u blizini Bahmuta

F. H.
Screenshot
Screenshot
Ujedinjena jurišna brigada Liut (Bijes) Nacionalne policije Ukrajine potvrdila je oslobađanje sela Klishchiivka u Donjeckoj oblasti.

Informaciju su potvrdili brigada Liut na Facebooku i Illia Jevlaš, šef press službe operativnog zapovjedništva Skhid (Istok), u komentaru za Ukrajinsku pravdu.

"Mogu potvrditi da se to dogodilo zahvaljujući naporima 80. zasebne desantno-jurišne brigade, 5. zasebne desantno-jurišne brigade i kombinirane brigade nacionalne policije Liut", kazao je Jevlaš.

Trenutno se, prema Jevlašu, provode stabilizacijske mjere u oslobođenom naselju, a odbrambene snage konsoliduju svoje položaje.

Istovremeno, brigada Liut je na svojoj Facebook stranici objavila video iz Klishchiivke i potvrdila oslobađanje naselja.

"Mi, vojnici 80. zasebne desantno-jurišne brigade, 5. posebne desantno-jurišne brigade i kombinirane brigade nacionalne policije Ljut, izvršili smo zadatak i oslobodili naselje Kliščivka, Donjecka oblast, od okupatora. Međutim, neprijatelj ne prestaje pokušavati da ga ponovno zauzme", navodi se u objavi.

Ranije je Andrii Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika, objavio je fotografiju ukrajinske vojske u naselju Klishchiivka ispred lokalne crkve, ističući da Ukrajina uvijek vraća svoje teritorije.