|

Ukrajina: Timošenko će uskoro biti prebačena iz pritvora u zatvor

Ukrajina: Timošenko će uskoro biti prebačena iz pritvora u zatvor
0
F
FENA
29.12.2011. u 16:04
2
komentara
0

dijeljenja
Ukrajina: Timošenko će uskoro biti prebačena iz pritvora u zatvor Julija Timošenko
Ukrajinski ministar pravde Oleksandr Lavrinovič izjavio je u četvrtak da će bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko biti premještena iz pritvora u kijevskom Zatvoru 13 u drugi zatvor gdje će služiti zatvorsku kaznu, pošto budu okončani svi krivični postupci, javila je ukrajinska agencija Ukrinform.
"Kada presuda bude pravosudna i svi dokumenti dostavljeni, a ne bude drugih predmeta u sudovima, postojaće svi uslovi da se ova osoba prebaci u kazneno-popravnu ustanovu", rekao je Lavrinovič na pres-konferenciji u Kijevu.

Ministar je podsjetio da su pokrenuti brojni krivičnih postupci protiv Timošenko i da je nastavljena predkrivična istraga.

Ukrajinska agencija navodi da je 11. oktobra kijevski Okružni sud osudio Juliju Timošenko za zloupotrebu službenog položaja prilikom potpisivanja Ugovora o gasu s Rusijom u 2009. godine i izrekao zatvorsku kaznu od sedam godina i plaćanje odštete od 1,5 milijardi grivnji (oko 200 miliona dolara) Naftogasu Ukrajine.

Ukrajinski Apelacioni sud potvrdio je 23. decembra prvostepenu presudu kojom je bivšoj premijerki Ukrajine izrečena zatvorska kazna. Njeni advokati su tada najavili da će žalbu na presudu uložiti Evropskom sudu za ljudska prava.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...