Svijet
0

Đukanović: Rumsfeld u utorak u Podgorici

FENA
Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je sinoć da će američki ministar odbrane Donald Rumsfeld doputovati u utorak u Podgoricu, ocjenjujući dolazak šefa Pentagona kao vrlo značajnu posjetu za Crnu Goru i njen pristup Parterstvu za mir.

"Posjeta Rumsfelda je prilika za razgovore ne samo o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane nego i o širem političkom, posebno bezbjednosnom kontekstu u regionu", rekao je Đukanović novinarima u Budvi poslije otvaranja Infofesta.

Đukanović je ocijenio da je regionalna sigurnost u kontekstu predstojećih političkih rješenja "prije svega rješenja kosovskog pitanja, koje je u fokusu pažnje međunarodne politike" i dodao da će "ovog puta biti više pažnje posvećeno tim pitanjima", javio je Tanjug.

Premijer je naveo da Crna Gora saradnjom ne samo sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti odbrane nastoji osigurati konkretne bilateralne programe podrške kako bi bez velikih problema u kratkom roku uspjela da se Ministarstvo odbrane koncipira na pravi način i nastavi reforme vojske za punu i brzu euroatlantsku integraciju.

Đukanović je kazao da se susret nastavlja u Albaniji, gdje će se okupiti ministri odbrane regiona, a kome će prisustvovati i Rumsfeld.