{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Bez napora ću pobiti optužbe iz Barija

F
12.7.2007. u 13:50
0
0
Đukanović: Bez napora ću pobiti optužbe iz Barija
0
Đukanović: Bez napora ću pobiti optužbe iz Barija
Milo Đukanović
Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović odbacio je danas optužbe tuzilaštva iz Barija da je organizirao šverc cigareta iz Italije u Crnu Goru i od tog posla nelegalno zaradio stotine miliona dolara.
Đukanović je rekao da se "slatko ismijao" rezimeu istrage vođene u Bariju i najavio da će bez problema dokazati neosnovanost optužbi koje mu se stavljaju na teret.

On je kazao da o argumentima italijanskog tužilaštva najbolje govori to što je prije nekoliko godina istraga započeta povodom tranzita cigareta, a završena je ocjenom da je iz Crne Gore u Italiju, prije svega, švercovano oružje.

"Ja ću, bez mnogo napora, na svakom mjestu dokazati da nijedan cent državnog prihoda nije završio ni u mojem ni, uz moje znanje, u džepu drugog privatnog lica", kazao je Đukanović za "Republiku".

"I to je samo moja, sada već relaksirana bitka, jer se tiče moje i časti moje porodice, ali drugi dio na sebe moraju preuzeti institucije države Crne Gore."

"Institucije moraju zaštititi državu od optužbi da je, obavljajući poslove na svojoj teritoriji i po svojim zakonima, kriva za nesposobnost drugih država da zaštite svoje interese", naveo je lider vodeće crnogorske partije.

Đukanović je podsjetio da se sve dešavalo u vrijeme sankcija, kada je Crna Gora bila "izgnana" iz međunarodne zajednice i isključena iz međunarodne komunikacije i saradnje.

"Odakle god dolazile te optužbe, bile su obojene istom inspiracijom - dokazati da Crna Gora nema ekonomski i pravni kapacitet da postane nezavisna država, već samo iluzija zasnovana na švercu i kriminalu", kazao je Đukanović.

On je podsjetio da je više puta pozivao sve koji imaju i najmanji dokaz njegovih navodnih zloupotreba da ih objelodane.

"Nema ni tajnih ni javnih bankovnih računa, ni vila, ni vikendica, ni aviona, ni kamiona, ni bilo koga ko bi mogao da dokaže da je za 17 godina mog obavljanja državnih funkcija došao u poziciju da sa mnom otvori priču o partnerstvu ili korupciji", kazao je Đukanović.

On je rekao da je izuzetno zadovoljan rezultatima crnogorske nezavisnosti, ocijenivši da je Crna Gora samo godinu dana nakon nezavisnisti perspektivna država koja već ima veliki priliv investicija.

Crnogorska nezavisnost nije prozivela sukobe priželjkivane iz nekih centara, iseljavanje Srba ili prekid trgovinskih odnosa, već razvoj i stabilnost države u kojoj se svi osjećaju kao sigurni i punopravni građani, naveo je doskorašnji premijer, prenio je Tanjug.

Đukanović je rekao da više ne priželjkuje nijednu državnu funkciju, navodeći da je sve što je želio u politici - ostvario.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: