Ujedinjeni Arapski Emirati priznali Kosovo

F
FENA
14.10.2008. u 20:47
0
17
Ujedinjeni Arapski Emirati priznali Kosovo
0
Ujedinjeni Arapski Emirati priznali Kosovo
Ujedinjeni Arapski Emirati priznali su u utorak Republiku Kosovo kao prva arapska i 51. država koja je to učinila, javili su elektronički mediji u Prištini.
Kosovo je proglasilo neovisnost i službeno se odvojilo od Srbije 17. veljače ove godine i od tada je novu državu priznala 51 država, među njima SAD i većina članica Europske unije.

Iza Crne Gore i Makedonije Ujedinjeni Emirati su treća zemlja koja je priznala Kosovo pošto je Opća skupština UN-a prihvatila srbijansku inicijativu da se od Međunarodnog suda pravde zatraži mišljenje o zakonitosti proglašenja kosovske neovisnosti.

Odluku Opće skupštine službeni Beograd je ocijenio velikom političkom i diplomatskom pobjedom nakon koje očekuje da će se zaustaviti ili bar usporiti proces međunarodnog priznavanja Kosova.

Kosovske vlasti najavile su još jaču međunarodnu aktivnost pa je, primjerice, predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasnici u utorak poslao pismo predsjednicima parlamenata zemalja koje još nisu priznale Kosovo s molbom da to učine što prije.


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: