Blokirali Brooklyn Bridge
0

FOTO / Uhapšeno više od 700 demonstranata s Wall Streeta

Sarajevo-x.com
Više od 700 demonstranata s Wall Streeta uhapšeno je nakon što su blokirali saobraćaj na mostu Brooklyn Bridge, piše Reuters.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hapšenja su uslijedila nakon što se velika grupa demonstranata pokreta "Okupirajte Wall Street", koji već drugu sedmicu protestvuju na Wall Streetu, odvojila od ostalih, koji su marširali pješačkom stazom i krenuli saobraćajnicama blokiravši tako saobraćaj na mostu Brooklyn Bridge.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Demonstranti su više puta upozoreni da će biti uhapšeni ako blokiraju saobraćaj. Većini uhapšenih izdat je nalog za pojavljivanje na sudu nakon čega su pušteni. Svjedoci su haotičnu scenu na poznatom visećem mostu opisali kao more policijskih službenika koje je okružilo demonstrante.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osim protiv navodne prekomjerne sile i nepravednog postupanje prema manjinama, uključujući muslimanima, pokret "Okupirajte Wall Street" također protestvuje protiv visoke stope nezaposlenosti i paketa pomoći iz 2008. Protestantima su podršku pružili kontroverzni reditelj Michael Moore i glumica Susan Sarandon.
Foto: Reuters
Foto: Reuters