Italija
0

Uhapšeno 17 Alžiraca osumnjičenih za terorizam

SRNA
Italijanske vlasti razbile su međunarodnu terorističku ćeliju koja je djelovala u Italiji i ostalim evropskim zemljama, što je dovelo do hapšenja 17 Alžiraca koji su prikupljali novac za finansiranje terorizma. Ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni rekao je novinarima u Rimu da je teroristička ćelija bila veoma uticajna.

„Raskrinkana je teroristička ćelija koja je prikupljala novac za terorističke aktivnosti izvan Evrope“, rekao je Maroni, aprenosi AP.

Hapšenja su rezultat antiterorističke istrage u Milanu i saradnje sa antiterorističkim jedinicama iz Alžira, Austrije, Britanije, Francuske, Španije i Švajcarske, saopštila je policija Milana.

U saopštenju se navodi da je u Italiji izvršeno šest hapšenja.

Tužilac Armando Spataro izjavio je da se inicijalna istraga odnosila na terorizam, ali da su osumnjičeni uhapšeni pod optužbama za kriminalno udruživanje i falsifikovanje dokumenata. On je dodao da istražitelji još nisu zaključili slučaj.

Policija navodi da je organizacija slala novac u Alžir i da je u posljednje tri godine zahvaljujući provalama i krađama prikupila oko milion eura.