London
0

Uhapšeni pljačkaši draguljarnice Graff

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Britanska policija uhapsila je dvije osobe koje se dovode u vezu s najvećom pljačkom dragulja u historiji te zemlje koja je izvedena 6. augusta u Londonu.

U saopćenju londonske policije u četvrtak navodi se da su osumnjičene osobe privedene u srijedu navečer, poslije opsežne istrage, ali se ne iznose detalji.

Dvojica maskiranih i naoružanih napadača 6. augusta ukrala su iz draguljarnice Graff, koja se nalazi u centru Londona, prstenje, narukvice, ogrlice i drugi nakit u vrijednosti od oko 40 miliona funti.

Istražitelji Scotland Yarda, nakon pljačke pokrenuli su opsežan lov na počinitelje, a hapšenje ovih dviju osoba direktan je rezultat tog lova, prenose britanski mediji.

Još prošle sedmice, policija je uhapsila 50-godišnjeg muškarca u istočnom dijelu Londona, zbog sumnje kako je umiješan u pljačku, ali je pušten uz jamčevinu do kraja istrage.

Britanski mediji pišu i kako je je policija identificirala jednog od pljačkaša, pronašavši ostatke njegovog DNK-a i koji je član kriminalne organizacije, odgovorne za pljačku draguljarnice Graff, prenose agencije.